Del ett: På vilket villkor får vi synas, representation i sociala medier.
Jag börjar bli trött på ett hat som frodas, ett förakt som tydligare syns på sociala plattformar.
Föraktet mot människor som krossar normer.
Kvinnor får synas på villkor- bilder där du står i bikini i en normkropp, gärna solkysst och ett långt svall. Gärna poserandes med baksidan mot kameran och blicken kikandes över axeln, visar vi oss så leverar det många likes och jubel.
 
När vi fångar mannens blick, då blir vi godkända att få ta plats.
Går vi emot detta så möts vi av en storm av hat.
Poserar du lättklädd i en normbrytande kropp möts du av kommentarer om att du är pinsam, du är inte hälsosam, folk gör narr av dig genom att tagga sina vänners namn i kommentarsfältet följt av en skrattandes emoij.
Du får bara visa upp din kropp på villkor.
 
En person som bryter normer och använder sig utav pronomen hen som vill förändra representationen i sociala medier och medier , vidga vyerna över kroppar och hur vi porträtteras  är Freja Lindberg .
På hens instagram lägger hen upp bilder där hen går emot det vi vanligen ser, hen lägger upp bilder där magen korvat sig, barbröstad med hår under armarna, fotografier där hen tar över makten över hur vi ska visa upp oss, hen tar tillbaka sin sexualisering,äger den och ger power till att vi inte jämt ska mätta den manliga blicken, att inte tystas av hatet och tvingas in till att följa normer och ideal för att patriarkatet hotar oss, håller oss tillbaka och gör oss osäkra på oss själva.
 
Och Frejas kommentarsfält är fyllt av transfobi, hat och kvinnohat.
För att Freja valt att gå emot det vi "borde" visa upp och Freja slutar inte.
 
Jag är trött på att vi bara ska vara snygga, att snyggheten tar bort fokus från vår kompetens, att vi ska bry oss mer om hur vi ser ut än vad vi kan göra, hur smarta och bra vi är.
Snygghetsen tar bort fokus från det .
Vi behöver inte mätta den manliga blicken- vi kan gå i Frejas spår, pussy power och köra på.
Krossa hatet, bygga upp oss själva och stoppa pressen på att vi ska se ut som det rådande idealet.
För vi, VI är idealet.
Vi är smarta, vi är unika, vi är vi och det finns ingen annan som du!
Varför försöka bli en annan än den du är när det bara finns ett unikt exemplar av just dig?
 
Vi kvinnor äger inte den socialamedier plattformen sålänge vi låter oss tystas av män , sålänge vi styrs av att följa ett ideal för att uppnå ett visst följartal och vi äger den inte sålänge vi väljer att lägga fokus på att fånga den manliga blicken.
 
 
 
 
 Freja och Natasha-den ena får utstå massivt hat bland kommentarerna medan den andra få lovord om en fantastisk kropp och ett kommentarsfällt fyllt av hyllningar till bilden och hennes kropp.
Natasha faller inom normen och bilden av hur vi blivit matade med hur vi ska se ut och visas medans Freja går emot det vilket lett till hat-jag tycker det är så fel och det säger mycket om vilket samhälle vi lever i.
 
Vill med det sagt också säga att jag inte är emot tjejer som Natasha, det jag är emot är hatet som frodas när någon väljer att gå emot det idealet, att sexighet bara blir på villkor och att vi kvinnor får synas på sålänge vi upprätthåller idealet, annars så möts vi av hat.
Det är det sorgliga.
 
Emilia

Otroligt bra skrivet! Word! Måste säga att jag tycker du är väldigt duktig på att uttrycka och formulera dig!

Svar: Åh men vad otroligt glad jag blev utav din kommentar- tusen tack!<3 kärlek till dig!
Frida Larsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress