Träning,hälsa,hets och välmående
 
I mitt liv har jag haft så olika relationer till träning och hälsa,gått igenom de flesta stadier en person kan gå igenom under katergorin träning/kropp.
Har varit den som satt stilla hela dagarna och åt i smyg massor av godsaker,varit den som sedan vaknade upp ifrån det och ville gå ner i vikt och bli "hälsosammare" till att sedan hamna i ätstörningsträsket och efter det nästan få ortorexi för att sedan satsa på att tävla i fitness för att efter det hamna där jag är i dag.
Och vart är jag då idag? Det vet jag inte riktigt själv men ett grundproblem jag har,som går igenom alla dessa stadier är mitt självförakt för min kropp och att jag aldrig haft en vanlig sund relation till kost och rörelse,den har alltid varit stökig.
Och detta sätter sina spår idag.
Jag känner att jag måste träna varje dag och äta på ett visst sätt för att inte gå upp i vikt,men ibland blir jag bara trött på all tanke att jag kan vräka i mig 1 kg godis och strunta i det för att sen försöka träna bort det och sen fortsätter det så. Jag tänker mycket på hur jag ser ut och är ofta väldigt obekväm med hur jag ser ut,när jag provar kläder så kan jag ibland bli så påmind om alla extra kilon jag lagt på mig under ett år men känner att jag inte riktigt klarar  att göra mer åt det än vad jag redan dagligen gör,och inte heller ge upp att äta det där godiset,för jag vill kunna vara som andra ibland också och inte tänka.
 
Men mitt beteende är inte sunt,jag stressar min kropp och ger den så mycket hat och det börjar jag tröttna på.
Hela mitt liv har jag hatat min kropp och nu vill jag börja älska den utan att behöva gå ner massor av kilon eller bygga massor av muskler.
Jag vill skapa fler leenden på mina läppar,skapa en gladare utstrålning och en stolt hållning.
Och för att göra det är det ett par saker jag behöver göra:
 
1.Börja med Yoga.
Yoga kan få en att komma in i en lugnare andning,få en komma närmare sin kropp och skapa en inre harmoni samt att få en att leva mer här och nu, jag ska ta mig tiden med detta och börja med 1 gång i veckan.
2.Inte hetsa
Varken när det kommer till att hetsa i sig massor av godis bara för att det är lördag eller att hetsa med träning,att hetsa att bränna ett visst antal kalorier varje pass.
 
 
3.Njuta mer
Av allt livet har att ge,fikar jag med en kompis en vardag ska jag kunna ta en godbit om min vän gör det,skippa träningen någon gång för att istället hinna umgås med någon,göra den träningen som ger en glädje och inte den som bränner mest,men framförallt också njuta av allt,ta in dofter,ljud och smak.
 
 
4. Börja med dansklasser
För att svänga runt med kroppen,göra roliga moves och få ett leende på läpparna.
 
 
5. Inte tänka så mycket
Min kropp kommer jag börja älska den dagen jag slutar tänka på den som något som ska bedömas.
Och jag tror ovanstående ting kommer göra just det med mig,och då kommer jag se mig själv med nya ögon.
 
 
Dessa 5 saker ska jag nu börja jobba med,för jag är trött på att må som jag gör,vill lägga energin på att leva istället.
Mer kärlek till dig själv och alla andra<3
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like