En tyngd har lättat
 
 
Hej.
Haft ett uppehåll ifrån både blogg och instagram under helgen jag var hemma hos mina föräldrar.
Anledningen har varit att jag helt enkelt inte mått så bra och att jag helt enkelt bara behövde rensa tankarna och samla ny kraft.
Jag har gråtit, pratat med min mamma, legat i min killes famn och fått kärlek samt varit ute på långa promenader och joggingvändor.
 
Nu är jag åter i Stockholm och igår fick jag ett besked som genast fick mig att må lite bättre, som fick en sten  som tyngt mig under våren att lätta från bröstet: Jag kommer  inte behöva läsa statsvetenskap b ,utan jag  vårterminen 17 kan jag direkt hoppa på journalistiken och detta gör mig glad av ett antal anledningar:
 
1. Det möjliggör att jag kan läsa genusvetenskap 2 eller/ och modevetenskap i höst på Stockholms Univeristet.
Jag har saknat genusvetenskapen och kände att den var nog mer passande för mig där jag är i livet just nu än statsvetenskap. Modevetenskap har jag länge varit intresserad av och tyckt verka vara så kul och tror det är väldigt bra extra kunskap med både genus och mode som journalist.
 
2. Jag hittade mer och mer det jag själv verkligen ville när jag flyttade till min studentbostad och bodde själv, ingen som påverkar en undermedvetet och jag fann åter min inre vilja, den som varit där sedan 11 års ålder men som jag skuffade undan för att jag satte andra krav på mig själv.
 
3. Statsvetenskapen har varit givande men jag har kännt att jag i nu läget inte har drivit i att plugga det, ingen motivation då motivationen är på ett annat plan, drömmer om att göra något annat. Jag är otroligt politisk engagerad men på en annan nivå där genusvetenskapen känns närmre hjärtat. Statsvetenskap a kommer alltid vara en merit och i framtiden kan jag alltid hoppa på tåget igen.
 
4.Dessa förändringar släpper tyngden från bröstet då jag trixat fram nya vägar att gå som för mig närmre mitt mål och min dröm , att våga följa sin egna magkänsla, att tro på sig själv och sin kapacitet- det är så viktigt för att få ett mer lyckligt liv. Att sänka kraven om att man bör bli si och så utan följa den väg man själv vill gå, då lär man bli lyckligare som person och det kommer smitta av sig på sin omgivning. Så strunta i den röst i ditt huvud som försöker få dig att gå vägar du TROR att andra vill att du ska gå för där kommer du inte bli lycklig, du kommer bli olycklig vilket smitar av sig på dina medmänniskor.
Mina nära struntar i min titel-de värnar om mitt inre!
 
Börjar gråta i skrivande stund då detta är sån lättnad för mig, nu dags att åter ta tillbaka drivet, motivationen och bloggandet och se framemot en spännande framtid.
 
Paulina

Vad härligt!! :)

Svar: Ja det är så härligt !:D
Frida Larsson

Maja

Vad härligt att du fått vila upp och ladda om sådär, du låter verkligen mycket gladare i texten! :)
Läste förresten både genus och mode innan jag hoppade på journalistiken och det har jag haft så mycket nytta av! Kram

Svar: Ja var så härligt att ladda om på det viset :) så bra det lyste igenom texten:D åh så du gjorde det?:D då lär jag valt rätt nu;D läst genus 1 så tänkte hoppa på 2 för ännu mer kunskap och mer insikter,. Kram på dig fina!
Frida Larsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like