Closet Clever
Hållbart- något som är så viktigt i vår tid nu där vi människor dagligen sliter på jordensresurser i vår livsstil där vi lever i överflöd-vi reser mer än förr, vi shoppar kläder som vi byter trosor , vi äter mer kött än vi gjort på många år . Vi slänger också kläder och mat lika mycket som vi köper det vilket tär på vår jord.
Det sker varje dag i våra vardagliga liv därför är det viktigt att vi börjar se över våra vanor och börja använda om saker och ting, hitta nya användningsområden på plagg vi tröttnat på .
Funlight har börjat med att man kan panta deras flaskor vilket är ett fantastiskt steg i rätt riktning. Jag blev inspirerad och här nedan har ni två olika uppdateringar av plagg som lätt kan kännas triste efter ett tag men som jag nu gett nytt liv till-se och inspireras!
Dessutom helt utan nål och tråd då jag vill kunna förändra enbart med styling och inga nålstick i fingrarna haha;)
 
I vår är pyjamastrenden stor vilket är perfekt när det kommer till hållbart mode-du kan rota fram en t-shirt och ha sedan över linnet från i fjol så vips så har garderoben uppdaterats utan att du behövt handlat ett nytt plagg. Linne över tisha har setts i ett flertal butiker bland annat Zara så slösa inte på resurser-du kan lätt haka på trenden genom att gå igenom din egen garderob. Basgarderåben är nyckeln till att kombinera fram nya plagg.
Skjortan-basen som kan tvistas om på ett antal sett , dessa ovan bara ett axplock:
1.Uppknäppt för en mer avslappnad och rockig look- perfekt med härliga halsband runt halsen för att adda din personliga touch.
2. Knyten för en mer feminin och trendig look- perfekt i sommar när man vill visa upp brännan lite.
3.Helknäppt för en stilren och minimalistisk look som har en herrig touch.
4. Twista om helt och vänd den bak och fram , ha den uppknäppt eller helstängd i ryggen beroende på vilken look du är ute efter- avslappnad så har du lite uppknäppt eller stilrent så stänger du hela vägen upp.
 
Skjortan är en investering som håller i år och som du alltid kan uppdatera utan nål och tråd som jag gjort ovan.
Andra sett man kan styla den på är som kjol, ha den på höften för en rockig look eller under dina stickade tröjor för en lite gubb/tantlook som alltid känns fräscht.
 
 
Jag uppmanar nu er alla att kolla igenom era garderober extra många gånger innan nästa shoppingtur , ge plagg nytt liv eller så kan ni också göra något av det nedan:
1.Skänk kläder till exempelvis Myrorna eller Röda Korset-på så vis kommer en annan få nytta av dina plagg och kläderna får en ny historia.
 
2. Ge bort till klädinsamlingar- någon som inte har råd men i stort behov kan få nytta av kläderna du tröttnat på.
 
3. Ha klädbytar kväll med dina vänner- vips så har alla fått en ny garderob och en kväll med massor av skratt.
 
4. H&M och &otherstories tar emot dina gamla plagg och tyger samt även förpackningar och skapar nya ting utav det- som plus får du rabatt i deras butiker.
 
Så det går att vara fashion, få vardagsglitter och glam utan att tära så mycket på vår fina jord , djur och människor.
Gör mer medvetna val i vardagen och låt kreativiteten flöda.
U rock!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like